top of page

Aspectes positius:

Considerem que la nostra proposta  és una activitat competencial i que facilita l'assoliment de continguts perquè es valora el procés en l'aplicació d'aquests continguts​, com també el resultat final, però menys. A més, la nostra unitat didàctica es interdisciplinar, ja que s'adquireixen competències de varies disciplines a partir d'un aprenentatge autèntic.

Conclusions

Valoració de la nostra proposta:

Valoracióde del 

nostre grup:

Aspectes positius:

Hem aconseguit treballar plegats malgrat les incompatibilitats horàries per motius laborals. Ens hem

organitzat bé la feina, cadascú tenia adjudicades unes responsabilitats. Teníem l'encarregada de portar la coordinació del grup, l'encarregada d'elaborar les actes de cada sessió. També teniem un encarregat de recerca de referents i una altra que feia la tasca d'avaluar i finalitzar el treball en conjunt. Però, malgrat que cadascú tenia unes responsabilitats amb les que complir, tots ens hem donat suport i ens hem ajudat entre nosaltres, col·laborant en l'eleboració del projecte en conjunt.

Reflexió final

Per a nosaltres ha estat un treball molt interessant en tots els aspectes. Tothom ha aportat idees. Elaborar una UD és un procés en què es posen de manifest molt tipus de coneixements i habilitats. S’han de tenir com a referent textos, webs, aportacions dels professors del màster de totes les assignatures, vídeos que hem anat veient, coneixements pràctics i molta creativitat. Hem pogut veure com la nostra proposta evolucionava mentre nosaltres ho fèiem.

Dintre d’una tònica general, que és la voluntat de ser uns professors que apostin per una educació integral i adaptada als temps actuals, cada membre del grup té un estil diferent. Això ha fet molt enriquidor el nostre treball. També hem vist quins consells els hi podem donar als nostres alumnes que han de treballar en grup: quines tecnologies poden fer servir, en què consisteix l’assertivitat i com treure suc de les idees dels companys.

Quan siguem professors ens hi trobarem amb petits i grans conflictes, tant a dintre de l’aula com a la saleta de professors, etc. Per exemple, organitzar una excursió que inclogui hores d’altres professors, gastar part del pressupost, i treball extra per part nostre no ens ha de fer por. Hem de ser coherents amb els nostres criteris del que està bé i el que està malament i ''ir a por todas''.

L’assignatura de dibuix tècnic, com qualsevol altre assignatura, pot ser molt inspiradora i se li pot donar un enfoc molt interessant. Hem adreçat tots els nostres esforços a fer-ho així.

Així com el currículum i el tipus de grup ens ha vingut donat, les metodologies han estat de la nostra elecció. Així serà en el nostre futur com a professors. És clar que el fet que els alumnes aprenguin al mateix temps que creixen com a persones i desenvolupin l’amor pel coneixement està al nostre abast.

Ha estat divertit, i al mateix temps ha sigut un repte elaborar el projecte-exemple del Puente de Hiedra. Creiem que és bo provar en nosaltres mateixos les activitats que proposem per planificar millor les sessions, ser conscients de les dificultats amb què es poden trobar els nostres alumnes i pel perfeccionament de la nostra especialitat, el dibuix.

Aspecte negatius:

 

Valorem que hem de polir  el com fer que  l’elecció del objecte sigui motivadora per  l’alumne, com també hem de desenvolupar més en  profunditat la proposta, ja que és d'elaboració complexe i es necessita més suport per part del professor/a.

Aspectes negatius:

 

No hem aconseguit treballar tots junts com a grup d’una manera presencial i per això ens hem hagut d'organitzar més obstinadament. Hem fet tot el seguiment de les tasques a travès de les tecnologies (Dropbox, e-mail, Whatsapp, Wix, telèfon), gràcies a les quals hem estat en permanent contacte entre nosaltres i amb el projecte realitzat, afavorint una bona comunicació.

bottom of page